Nézz végig az életeden!

Hát megéri minden reggel 10 percig hisztizni, mert nem találod a kulcsodat?

A lenti ábra már majdnem 1 hónapos, tehát szinte már barlangrajz. Ennek ellenére minél többször megnézem, annél inkább el vagyok képedve, hogy mennyire rövid is az életünk? És ebből a rövid életből milyen irgalmatlan sok időt elpazarolunk olyan hülyeségekre, mint például a nyitómondatban szereplő kulcs keresgetése? Vagy arra, hogy céltalanul lófrálunk a boltban, mert nem tudjuk, mit is akarunk venni? Vagy arra, hogy nem tervezzük meg a napi apró-cseprő ügyeink intézését, ezért elfelejtünk dolgokat elintézni, vagy például nem viszünk el minden szükséges iratot a hivatalba, ezért többször is vissza kell menni? Annyi hasonló példát lehetne még sorolni, és ezek még csak a magánéleti szervezetlenségek.

A cégeknél, hivatalokban sem rózsásabb a helyzet. Tényleg azzal kell eltelnie annak a néhány hétnek, ami az életünk, hogy valami papírra várunk a hivatalból? Vagy hogy órákat ülünk a váróhelyiségben, legyen az akár orvos, akár bank ügyféltere, akár földhivatal? Esetleg teljesen felesleges jelentéseket gyártunk, amik a kutyát sem érdeklik, vagy napokig fényesítünk egy prezentációt, amiből  a hallgatóságot csak 1-2 adat érdekel?

Nézz végig az életed pöttyein! Ha soknak találod őket, nem bánom: várj, ne szervezz, felejtsd otthon, keresgess, várakoztass, packázz, fényesíts, gyárts feleslegesen. De ne engem várakoztass és ne velem packázz, mert az én életem rövid ehhez.

potty.jpg