Magánügyek

Január 27-én "levél" jött a blog.hu-tól, amiben azt írták nekünk, blogtulajoknak, hogy aznaptól bevezetnek egy fantasztikus újítást, ami méri az egyes blogposztjaink látogatottságát, de csak akkor, ha a posztokat nem a blog főoldalán olvassátok el, hanem rákattintotok magára a posztra. Ezt az olvasottsági adatot automatikusan megjelentetik az adott blogposzt jobb felső sarkában egy kis szürke mezőben.

Azt is írták a levélben, hogy ez a fícsör február 3-tól lesz éles, vagyis addig csak a blogtulaj látja az adatot, onnantól mindenki.

Joggal kérdezhetitek, hogy ha ez egy számláló, akkor miért mutatja azt, hogy "Rejtett"? Hát azért, mert én - a blog.hu-val ellentétben - úgy gondolom, hogy a blogom olvasottsága nem publikus adat. Nem mintha szégyenleni való lenne (el is árulom, hogy a blogom olvasóinak száma sok :), de mégis magánügynek tartom.

Persze van megoldás, le kell tiltani a számlálót, és akkor a Rejtett feliratot jeleníti meg. Olvasónak és blogtulajnak egyaránt. (Nagyon lean :Đ)

Hogy miért nem lehet egy az egyben kilőni a számlálót, hogy egyáltalán ne is látszódjon? Állítólag jönnek majd új kötelezően használandó fícsörök, azért. No meg azért is, mert  - idézve a közleményből - "Szerintünk ez egy hasznos mutatószám, mivel a blogod építőkövei a posztok, így azok nézettsége egy fontos mutató." Ez így igaz. De nem ország-világnak megmutatva. Főleg nem kötelezően és főleg nem szinte kikapcsolhatatlanul, és legfőképp nem minden előzetes kommunikáció nélkül, meglepiként bevezetve. Ez olyan....politikusos tempó.