Vigyázat! Női szakasz!

Előre szólok, hogy ez egy nőcis poszt lesz, de azért férfiak is elolvashatják, elvégre 2013-ban velük is történtek dolgok, és 2014-re nekik is lehetnek terveik. :)

Farkas Lívia blogján néhány éve minden ilyenkor közzétesz egy letölthető, kinyomtatható, kitölthető Inspirációs naplót. Nekem az idei a harmadik, amit le- és kitöltöttem. A "napló" első része arról szól, hogy mit szeretsz csinálni, mit dolgozol most és mit szeretsz benne, mi szeretnél lenni, mi a kedvenc színed, stb. Azután jönnek témakörönként a kérdések (párkapcsolattól a pénzügyeken át az egészségi állapotig), hogy az adott témakörben mit értél el a tárgyévben, mi okozott nagy nehézséget, min szeretnél változtatni jövőre, és mit gondolsz arról, hogyan fogod elérni?

Lehet listákat írni a kedvenc bármidről (könyv, utazás, stb.), mit szeretnél feltétlenül megcsinálni a következő évben (hova szeretnél elutazni, milyen filmet szeretnél megnézni, stb.) A kedvenc rovatom is helyet kap minden évben: Írj levelet az egy évvel későbbi önmagadnak! :) Fogadalmakat is lehet leírni, természetesen megindokolva, hogy miért is akarod azt a fogadalmat elérni és betartani, és mit tudsz tenni az ügyben, hogy teljesüljön?

A napló, nevéhez híven, tartalmaz inspirációval kapcsolatos oldalakat is: írd le, mit teszel akkor, ha rosszkedvű vagy! Rajzold le, hogy mi inspirál!

A napló végül kiegészül néhány olyan oldallal, ami már igaziból nem is tartozik hozzá (heti-napi tervező, születésnap-nyilvántartó és hasonlók).

Azért szeretem kitölteni minden évben, mert a következő napló érkeztekor vicces és néha tanulságos újraolvasni az előző évit. Fura, hogy néha hogyan teljesülnek a beleírt kívánságok és tervek, néha mennyire nem teljesülnek, sőt az is előfordul, hogy egy tavaly még kívánatos cél elveszti minden vonzerejét, és tulajdonképpen bánjuk, hogy elértük, vagy örülünk, hogy nem értük el. Az is furcsa, hogy némely célok állandónak tűnnek, hiszen minden évben szerepelnek, mintha soha-de-soha nem lehetne elérni őket, pedig alapvetően nem látszanak túl nehéznek... Egyszóval remekül meg lehet ismerni önmagunkat is, ha visszaolvassuk az egy-két évvel korábbi naplónkat.

Ha másért nem is, a móka kedvéért töltsd ki te is!