Amikor a veszteség valóban veszteség

Nézem az alábbi videót, és mindenben egyet értek vele.

Valóban botrány, ahogy az élelmiszerrel bánunk. Abban is igazat adok neki, hogy sokkal több élelmiszer van az üzletek polcain, mint amire szükségünk lenne. Viszont az is igaz, hogy egynémely csomagolási módok nem vagy nehezen engedik meg azt, hogy ne pazaroljuk el az ételt.

A magam példájából kiindulva: heti 1-2 pohár tejnél többet nem iszok meg, de van, hogy semmennyit sem. Mégis meg kell vennem egy egész liter tejet, mert más kiszerelés nincs. Ráadásul, éppen az miatt, mert ritkán iszom, a tartósabb tejek közül kell választanom, hogy kibírja azt az 1-1,5 esetleg 2 hetet, amíg elfogy. Ha elfogy. Mi történik a maradékkal? Egy idő után megromlik.... A probléma ugyanilyen jellegű a kenyér esetében is, sőt, még ilyenebb. Mit javasoltok, mit tudnék tenni tej-ügyben?