Ajánlom a postai ajánlott szelvényt...

...letöltésre.

Azt nem mondanám, hogy sokat járok postára, de ha igen, akkor mindig ajánlott szelvénnyel adom fel a leveleket, főleg a cégeseket. Az ajánlott szelvény egy csodálatos találmány. A legcsodálatosabb része a Címzett rovat, ahova szinte még sosem sikerült beszuszakolnom a címzett nevét és címét. Ellenben a szelvény hátoldalára soha nem írok semmit, a rovatokba nem x-elek semmit, a címoldalára pedig a postáskisasszony többnyire géppel írja rá az árat, aminek a beírására azonban szinte nagyobb hely van, mint a címzett megadására, és a végén az egész szelvényt visszakapom.

Vagyis, a rovatok nagy része felesleges a számomra, ami meg nem, annak a kitöltésére alig van hely. De ami a legszebb, hogy ezt a nyomtatványt a Posta honlapjáról nem lehet letölteni (vagy csak nem találtam meg), így mindig figyelni kell és észben tartani, hogy mennyi van raktáron és kérni a postán, ha éppen arra járok. Nemrég is ezt csináltam. Kaptam is 3 darabot, biztosan nem volt több.

Nem kellene új formátumot kitalálni és letölthetővé (esetleg online kitölthetővé) tenni? Vajon mikor vezették be ezt a nyomtatványt ebben a formájában?