Hogyan ne delegálj feladatot

Nézzétek meg jól az alábbi képet. Mi furcsát láttok rajta?

inti1.jpg

Nem, a hölgy melleivel semmi probléma nincs. :)

A kép rossz minőségének az az oka, hogy ez egy szkennelt szórólap, amit az egyik Intimissimi bolt előtt nyomtak a kezembe. Soha nem szoktam szórólapot elvenni, de ezt most valamiért... megérte! A boltnak nem, mert nem mentem be vásárolni, hanem azért, mert lett belőle téma a blogra. :)

Ahogy megszoktuk, az ördög az apróbetűben rejlik. Ott alul, ahol azt mondja, hogy "Óvd a környezeted! Hasznosítsd újra ezt a szórólapot! Köszönjük!"

A szórólap A5-ösnél valamivel kisebb. Csak az egyik oldalán van infó, a másik üres. Az egész szórólap csodálatos fényes papírra van nyomva. A bolt előtt osztogatják, aminek a kirakatára egyébként nagy betűkkel ki van írva a szórólapon látható infó. Ellenben a szórólapon nincs megadva egyik Intimissimi bolt elérhetősége, címe sem. :)

Ezek után, hogy a bolt így pazarolja az erőforrásokat (fényes papír, színes fénykép, osztogató kislány bére, stb.), még engem, a vásárlót kér meg, hogy óvjam a környezetem, és hasznosítsam újra a papírt. Mégis hogy? Hajtogassak belőle repülőt? És miért a vásárló? Mi lenne, ha eleve ki sem nyomtatták volna ezt a papírt, amiből úgyis csak szemét lesz? Mi lenne, ha az osztogató kislány inkább kikiáltóként működne, és élőszóval hívná fel a figyelmet a csodás melltartóra, és invitálná be az embereket a boltba? Hiszen ott áll előtte!

És a végén még meg is köszönik, ha esetleg teszek valami hasznosat az ő szemetükkel!

Hát ÍGY ne delegálj feladatot!