Kalandozások az Ohno-körben - már 2011 óta

7 veszteség

Miért olyan őrülten sikeres a Magyar Élelmiszerbank?

Mert nagyobb a szemünk, mint a szánk!

Tovább olvasom

Melyik ismerősöd ismeri Orbán Viktort személyesen?

Egyik sem? Tévedsz!

Egy nagyon érdekes rendezvényen voltam, ahol álláskeresőben lévő embereknek tartott előadást Szvetelszky Zsuzsa hálózatkutató, szociálpszichológus, az ELTE oktatója. Közvetlen hangulatú előadás volt, amin nagyon sok érdekesség és megfontolandó jótanács elhangzott, mi több, a résztvevők személyre szabott ötleteket kaphattak Zsuzsától. Az előadáson ez a 10 dolog volt a legérdekesebb, leghasznosabb:

Tovább olvasom

Tényleg csak 35 év alattiak dolgoznak az irodaházakban?

Amikor elhatározzuk, hogy lemegyünk a gembára, vigyázni kell, hogy a megfelelő gembára menjünk le. Vannak ugyanis helyzetek, amikor azt hihetjük, hogy a megfelelő gembán vagyunk, sőt olyan helyzetek is vannak, amikor azt hihetjük, hogy elég, ha a gembát csak egy bizonyos távolságra közelítjük meg, és az máris elég a megfelelő információk begyűjtésére és az azokból való megfelelő következtetések levonására. De mi is az a gemba?

Tovább olvasom

Addig nyújtózkodj, amíg el nem tudod olvasni a menetrendet!

Nem először tapasztalom azt a jelenséget, hogy a BKV menetrendjei fordított sorrendben van kirakva a buszmegállók oszlopaira. Felül a nappali menetrend(ek), alul az éjszakai járatok menetrendje, mint a képen. Hogy ez miért baj? Azért, mert sok esetben az éjszakai járaté van szemmagasságban, a nappaliaké pedig fent az egekben, hogy csak látcsővel lehessen leolvasni az indulási időket. Pedig szerintem a nappali járatok menetrendje a fontosabb. Mit gondoltok, miért rakja ki ilyen furcsán a BKK/BKV a táblákat?

menetrend.JPG

De mi legyen a függőkkel?

A Wikimédia Magyarország Egyesületnek, aminek tagja vagyok, bérelt helye van a Kaptár közösségi irodában. Ott lőttem ezt a képet. A rendszer nem rossz, de mit kezdjünk a kávéfüggőkkel, akik miatt gyakran kell(ene) cserélni a lapot - és így pazarolni az erőforrást? Ötletek?

kaptar.JPG

A HR szakma szupertitkos módszerei új munkatársak kiválasztására

Érdekes előadásokat hallgattam meg a minap álláskeresés témában. Az előadók mind profi HR-szakemberek voltak.

Az első ilyeneket mondott: "...ez afféle mass social broadcast, hogy szabadon fogalmazzak...", meg "...a LinkedIn lehet egy job dating site..." és "...a karrierépítő blog egy candidate hub..."

Tovább olvasom

Mit mondott Agatha Christie a női munkáról és a házasságról?

Ezen a blogon nem mindig a leanről van szó. Tegnap írtam Agatha Christie-ről, mint lean gondolkodóról. Christie (aki 1890-ben született és 1976-ban halt meg) írt a nők helyzetéről is, a munkában és a családban elfoglalt helyükről és szerepükről, arról, ahogy a házasságról gondolkodtak. Ebből jön egy részlet:

Tovább olvasom

Még vannak Early Bird jegyek a Leaning Together konferenciára!

Szeptember 24-én tartja a BME Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszéke a Leaning Together konferenciát Budapesten.

A konferencia egész napos, reggel 8 órától 16.30-ig tart. Rengeteg izgalmas téma lesz terítéken, például mikrovállalkozások adminisztratív folyamatainak fejlesztési lehetőségei, fehérneműgyártás folyamatának fejlesztése, vagy az egyik legérdekesebb, a lean alkalmazása az építőiparban.

A hosszú nap során persze lesz ebéd- és kávészünet is.

Ha mindenképpen szeretnél ott lenni, most itt a remek alkalom, hogy ezen a héten még kedvezményesen vehess jegyet. Részletek és regisztráció a konferencia honlapján: innolog.hu

 

Címkék: konferencia lean

Unatkozni fogsz holnap? Gyere inkább kirándulni!

Ne feledd, holnap 09:30-tól kirándulunk a Remete-szurdokba és Nagykovácsira, találkozó a máriaremetei kegytemplomnál, kedden (4-én) pedig játszunk egy Gazdálkodj okosant! a Board Game Caféban 18:00 órától. Ez utóbbira mindenképpen jelezd előre a részvételed hétfőig, mert csak legalább 2 jelentkező esetén foglalok asztalt!

A hőguta hatásos ellenszere: a mise! Avagy 9 miselátogatási tanács ateistáknak

Nemrég írtam, hogy hirtelen ötlettől vezérelve - életemben másodszor - elmentem misére a gellérthegyi Sziklatemplomba. Ott nem csak az igét szívtam magamba, de azt is észrevettem, hogy milyen kellemes bent az idő, ugyanis kint ezerrel tombolt a kánikula. Ekkor jutott eszembe, hogy ha már vasárnap nincsenek nyitva azok a jó kis légkondis boltok, akkor a templom is megteszi hűsölés céljára.

Tovább olvasom

Mi szükségünk van dobozra?

A LinkedInen láttam ezt a képet:

box.jpeg

Alatta jó néhány komment sorakozott, többek között Kővári Róberté is, aki azt írta, hogy "Mindig, amikor a "think outside the box" gondolattal találkozom eszembe jut, hogy vajon tényleg kimerítettük-e a lehetőségeinket a dobozon belül..." 

Én pedig azt válaszoltam rá, hogy én arra szoktam gondolni, hogy minek a doboz, ha a megoldás úgyis mindig a dobozon kívül van?

Neked mi a véleményed?