Melyik ismerősöd ismeri Orbán Viktort személyesen?

Egyik sem? Tévedsz!

Egy nagyon érdekes rendezvényen voltam, ahol álláskeresőben lévő embereknek tartott előadást Szvetelszky Zsuzsa hálózatkutató, szociálpszichológus, az ELTE oktatója. Közvetlen hangulatú előadás volt, amin nagyon sok érdekesség és megfontolandó jótanács elhangzott, mi több, a résztvevők személyre szabott ötleteket kaphattak Zsuzsától. Az előadáson ez a 10 dolog volt a legérdekesebb, leghasznosabb:

1. Minél kevesebb kapcsolatod van, annál kevésbé bízol magadban és másokban.

2. Bármely honlap legfeljebb 19 kattintásra van bármely másiktól.

3. A Földön bármely 2 ember között kapcsolatot tudunk teremteni legfeljebb 6 emberen keresztül - a hagyományos módon. Az internet hatására ez a szám már lement 4,4-re.

4. Mivel Magyarország kicsi ország, ezért ez a szám nálunk 3, de Zsuzsa szerint inkább 1,5-2. Ha valakit csak 3 lépésben tudsz elérni, akkor az már csak távoli ismerősöd. Vagyis, te szinte biztosan ismersz valakit, aki ismeri Orbán Viktort. Utánagondoltam ennek, és tényleg: egy gimis évfolyamtársam országgyűlési képviselő lett a Fidesz színeiben, ezért ő ismeri Orbán Viktort személyesen. Tovább szőttem a kapcsolati hálóm szálait, és a további érdekes kapcsolati útvonalakra bukkantam. 1 olyan ismerősöm is van, aki biztosan ismeri Gyurcsány Ferencet és van még egy, aki talán. Van olyan ismerősöm, aki ismeri az MTA elnökét, van olyan ismerősöm, aki S. Nagy István - már elhunyt - dalszövegíró öccse. Aztán egy osztályba jártam általánosba Kubik Anna színésznő unokahúgával, és amikor felköltöztem Budapestre, közösen béreltem lakást egy lánnyal, aki egy katolikus újságnál dolgozott, ennél fogva ismerte Erdő Péter bíborost, aki ismeri a mindenkori pápát. (A pápát Szvetelszky Zsuzsa is felhozta, mint olyan személyt, aki az ő hálózatában 2 lépésnyire van tőle.) Ha tovább gondolkodnék, biztosan találnék még érdekes 1-2 lépéses kapcsolatokat. És akkor még az egyre híresebb bloggerekkel való kapcsolatomat (pl. Jobangel vagy a nemartdecoros Babarczy Veronika (akivel osztálytársak voltunk)), nem is említettem. És persze tegyünk említést mindama nagy és még nagyobb cégek első embereiről, akikkel mint lean tanácsadó kerültem kapcsolatba, vagy ha nem is közvetlenül velük, akkor a menedzsmentjük tagjaival, akik viszont ismerik az első embert.

Házi feladat 1.: Gondold át, te milyen híres, fontos embereket ismersz? Melyik ismerősöd ismeri Orbán Viktort? Milyen híres, fontos embereket tudnál elérni 1, legfeljebb 2 lépésben?

5. Természetesen nem minden kapcsolatunk egyformán erős. A legerősebb kapcsolatunk a családunkhoz, munkatársainkhoz, barátainkhoz köt. Az ő kapcsolataik számunkra már csak ún. gyenge kapcsolatok.

6. Ha állást keresünk, ebben a gyenge kapcsolati hálóban kell útjára indítanunk az infót, hogy állást keresünk! Miért? Mert az erős kapcsolati hálónkon belül olyan emberek vannak, akikkel ugyanott lakunk, ugyanoda járunk, ugyanazt csináljuk, akikkel ugyanazokat az infókat/pletykákat keringetjük. A lehetőségek, amiket keresünk, ezen a kapcsolatiháló-részen kívül vannak.

7. Az infó, amit útjára engedünk a hálózatunkban, legyen minél rövidebb, legfeljebb 1-2 mondat. Miért? Mert ennél többet nem olvasnak el, nem hallgatnak meg, és főleg: nem jegyeznek meg és ezért nem terjesztik! Tehát ha állást keresel, ne az önéletrajzod kezd el keringetni, és ne azzal kezd a keresést, hogy te csak a III. kerületben keresel munkát, kizárólag női főnök mellett, kizárólag X forintért, kizárólag stabil hátterű cégnél, mert ez túl sok infó egyszerre - és még unalmas is.

8. Mit tegyél hát? Keresd meg, hogy mi a te specialitásod! Az egyik résztvevőről kiderült, hogy az illető nem csak úgy általában létesítménygazdálkodásban jártas, hanem speciális létesítmények kezelésében is. Neki tehát ezt az infót kell keringetnie. A másikról az derült ki, hogy egyszerre tud magas szinten csehül és oroszul. Ez máris két ritka nyelv, de emberünk mégsem sikeres állásvadász. Miért? Mert rossz helyen keresgélt. Neki közvetlenül a cseh és orosz hátterű cégekhez kellene jelentkeznie - és oda kapcsolatot találnia! (Emlékszel még? Ha valakit csak 3 lépésben érsz el, akkor az már csak távoli ismerős). A különleges ismeretek párosítására Zsuzsa egy példát hozott fel, amiben egy ismerőse olyan logopédus, aki magas szinten beszél franciául. Megoldás? A Magyarországon lakó francia expat-ek hozzá hordják beszédhibás gyerekeiket. Olyan jól megy a biznisz, hogy magyar gyerekekre nincs is ideje. Még én is kaptam ötletet, álláskeresés esetére: szerinte alapozzak arra, hogy nő vagyok és közgazdász. Ugyanis szerinte mindkettő ritka a lean szakemberek körében. Ez az ötlet azért volt megdöbbentő a számomra, mert Zsuzsa szociálpszichológus létére tudta, hogy mi az a lean! Mi több, lazán dobálózott olyan szavakkal, mint kanban és pokayoke, és tudta, hogy a lean szakmában tényleg kevés a nő és a közgazdász, ellenben sok a mérnök férfi. Egy nő (aki közgazdász), azonban olyan dolgokat is megláthat, amiket a mindent mérnökként megközelítő férfiak nem látnak meg. Márpedig a leanben erre a tulajdonságra nagy szükség van. Meg kell, hogy mondjam - ha már álláskeresés volt a rendezvény témája -, hogy HR-eseknél sem igen láttam még ilyen felkészültséget leanből, mint nála! A résztvevőknek adott tanácsai alapján úgy tűnt, Szvetelszky Zsuzsa minden szakmában otthon van.

Házi feladat 2.: Neked mi a specialitásod? Erre alapozva, milyen infót keringetnél a hálózatodban, ha állást keresnél?

9. Megcsináltad az első házi feladatot? Feltérképezted a hálózatodban lévő és 1-2 lépésben elérhető híres/fontos embereket? Vigyázz, nem biztos, hogy ők lesznek a hálózatod gócpontjai! Gócpont, (magyarul hub) az, akinek az adott hálózatban a legtöbb kapcsolata van, akin keresztül a legtöbb új kapcsolatot elérheted. Zsuzsa hozott egy példát: ha 200 éve éltünk volna, biztosan örültünk volna, ha a kapcsolati hálónkban tudjuk Goethét. Pedig az igazán értékes ember a hálózatunkban Goethe anyja lett volna. Ő volt az, aki nagy szalont vitt, ahol "mindenki megfordult, aki számít". Számos híres ember mögött találunk ilyen női gócpontot. Mint tudjuk, minden sikeres férfi mögött egy nő áll. :) A lényeg: a gócpontokat keresd, azokat az embereket, akik szemmel láthatóan mindenkit ismernek!

10. Szerencsére nem csak a gócpontokra számíthatunk. Fontos kapcsolatok még azok, akik egyszerre két hálózatnak is a részei, rajtuk keresztül lehet eljutni más hálózatokba. Pl. ha egy iskolapszichológus 2 iskolában is dolgozik, akkor ő benne van mindkét iskola hálózatában. És ami talán a legfurcsább, a cégen belüli kapcsolatkeresés és -építés szempontjából egy cég alsó- és középvezetői fontosabbak, mint a felsővezetők. Miért? Mert egy csoportvezető, művezető az, aki egyszerre tartja a kapcsolatot a sima dolgozókkal és a felsővezetőkkel, vagyis vertikálisan járja be az adott hálózatot.

Házi feladat 3.: A te hálózatodban kik a gócpontok?

Remélem, hogy ez a néhány érdekesség és a házi feladatok hozzásegítenek az eredményesebb kapcsolatkereséshez és -építéshez, nem csak az álláskeresés terén!

Szeretnél kapcsolatot építeni más, lean szemléletű emberekkel? Gyere el szombaton (december 5-én) 17 órára a Magnet Házba! Az aulában várlak, ahol a lean szemléletről, a lean jövőjéről fogunk beszélgetni - és kapcsolatot építeni egymással, egymáshoz!