Csoda történt!

Csoda történt! Én már rég nem hittem benne, hogy ebből lesz valami. Túl későn álltam neki, túl kicsi volt a befogadó közeg, a körülmények sem voltak ideálisak. És most mégis...

...kikeltek a tulipánhagymáim! :)

tulipan02.jpg

Még szeptemberben vettem meg a hagymákat, zacskóban. Aztán hozzám egyáltalán nem illő módon meg is felejtkeztem róluk, és decemberben, amikor már minden virág végleg feladta az erkélyen (vagy lefújták és összetörték őket a nagy szelek), és minden cserepet behoztam és elraktam, akkor vettem észre a zacskóban a hagymákat. Decemberben tulipánhagymát ültetni? Nem sok reményt fűztem hozzá... de azért elültettem. Kicsit meglocsoltam és vártam. Még a múlt héten sem volt semmi. Már azon gondolkodtam, hogy kidobom az egészet, amikor tegnap kinéztem az erkélyre, és láss csodát!

Minden hagyma kikelt, pedig nem öntöztem, csapadék is hol volt, hol nem. A cserép sem túl nagy, kb. 20-25 cm átmérőjű. Mégis kikeltek.

Vegyem ezt biztató jelnek a jövőre nézve?

Az biztos, hogy TE biztató jelnek veheted: soha nem késő valamit elkezdeni, nem baj, ha a körülmények kicsit mostohák... attól még lehet a dologból valami!

Most már izgatottan várom a virágzás idejét!