Ötletroham Hollywood ellen

Hollywood annyira unalmas. Már rég nincsenek új történetek, csak a régiek remake-jeit készítik el, beleértve a világmegváltó képregényhősök végeérhetetlen sorának filmrevitelét. Ha a fantáziájuk meglódul, akkor esetleg megfilmesítik egyes klasszikusok előzményét vagy utózmányát, ahogy tették azt az Alien-filmekkel (Prometheus) vagy éppen teszik most a Csillagok háborújával. A Prometheusról még itt a blogban is írtam, akkora csalódás volt számomra.

Mindez arról jutott eszembe, hogy megnézve a másik blogomon annyira reklámozott háztartási naplómat (mármint nem a saját naplóm promózom, hanem azt, hogy írjatok ti is háztartási naplót), azt vettem észre, hogy tavaly egyáltalán nem voltam moziban. Mert nem volt film, ami érdekelt volna.

Így hát úgy döntöttem, brainstormingolok egy picit itt, a blogom magányában, és adok néhány tippet, miről lehetne filmet készíteni Hollywoodban. Mind friss, újszerű téma, amiről még nem készült film (vagy ha készült is, én még nem hallottam róla).

Tehát szeretném, ha film készülne arról, hogy

- Mi történik akkor, ha az egész világon bevezetik az alapjövedelmet.
- Mi történik közvetlenül azután, hogy az utolsó kétkezi és fehérgalléros dolgozót is lecserélték már robotra vagy algoritmusra.
- Ez igen hálás téma, ezért lehet második része is: mi történt 5 év múlva?
- És a harmadik rész: mi történt 100 év múlva?
- És az előzmény-rész: Mi vezetett odáig, hogy mindenkit lecseréltek robotra vagy algoritmusra? (Vigyázat, spoiler jön: szerintem mi leszünk ennek is az okai, mint a Prometheusban!)
- Azt is szívesen megnézném, hogyan alakítana Oscar-díjasat az, aki megkapná az "Amikor a világ már csak 4 órát dolgozott naponta, de tényleg csak annyit!" főszerepét.
- Esetleg jegyet váltanék az "És a 8. nap: A lean szemléletű bolygó"-ra. De erre csak akkor, ha a Föld nevű bolygóról fog szólni.