Értelem és érzelem

Vagy háromszor kellett elolvasnom ezt a hírt, hogy megértsem, akar-e mondani valamit egyáltalán?

A cikk címe szerint újragondolja a piackutatást egy magyar startup, ami "egy olyan szoftvert fejlesztett, ami tanul az emberi inputokból, és a kapott információt az egész adatbázisra alkalmazza." Ez áll a bevezetőben.

Aztán jön a kifejtés, amiben ilyenek vannak: "A Bakamo.Social egyedi megközelítésmódja ötvözi a text mining, computer linguistic és machine learning technológiákból alkotott rendszert, és az ember értelemalkotó képességét a közösségi média tartalmak megértéséhez."

Meg hogy "A technológia ezzel túllép az egyszerű hasonlóságok feltárásán, és az emberi értelemtulajdonítás szintjén összekapcsolja a rendszerben a diskurzusban feltérképezett mintázatokat."

Majd jön a diadalmas lezárás, így valahogy: "Úgy teszi lehetővé a hatalmas mennyiségű rendelkezésre álló adaton is a kvalitatív kutatást és elemzést, hogy dinamikusan tanul az emberi inputokból, a kapott információt az egész adatbázisra alkalmazza. A technológiai megoldás lehetőséget nyújt a kvantitatív és kvalitatív adatok kombinálására, valamint az eredmények korszerű vizualizálására."

Vajon a Bamako.Social szoftvere értené a saját szövegét?

Egyébként a cikk szerintem arról szól, (van is rá utalás a cikkben), hogy csináltak egy olyan szoftvert, ami elvileg úgy tudja értelmezni az írott szövegeket, mintha ember lenne. De miért kell ezt ilyen firlefrancosan megfogalmazni? Esetleg ez az írás a próbadarab a szoftverhez? Ha ezt megérti, akkor mindent megért? :)

(Amúgy gratula a 2. helyhez!)