WC-papír hiány van a Tescóban!

Olvasom, hogy a Magyar Nemzet szerint nem csak hogy bezár néhány Tesco, de már a maradékban is esik a kiszolgálás színvonala. Mivel nem járok Tescóba, ezt nem tudom megítélni, hogy így van-e, mindenesetre állítólag a Tesco változtatott a beszerzési politikáján, és ezentúl csökkenteni szeretnék az árukészletbe befektetett pénzt.

Ha ez így van, akkor evidens, hogy kevesebb áru lesz a polcokon. Ezt egyébként alapvetően nem látom problémának. Amúgy is úgy gondolom, hogy túl nagy a választék mindenből, és nem csak a Tescónál. Képtelenség, hogy pl. wc-papírból annyifélére van igény, mint ahányfélét látni a polcokon. De mondhatnám a szalvétákat, papírzsebkendőket is, de korábban már írtam erről a jelenségről a helyben sütött pékáruk kapcsán is. Azért hoztam fel a papírárut, mert a cikkben is írnak az egészségügyi papírtermékekről.

A probléma tehát nem ott van, hogy kisebb lesz a választék, mert azért szerintem még mindig van miből választani és vásárolni, hanem ott - a Tesco szemszögéből nézve - hogy közben az áruházak alapterülete, a polckiosztás ugyanaz marad. Tehát ha eddig (kitalált szám jön) 50 guriga wc-papír fért el egy soron, és most a takarékosság miatt csak 30-at raknak ki, az nem azt jelzi, hogy hiány van, hanem azt, hogy túl nagy hely van kiosztva a soron wc-papírnak. Le kell csökkenteni a polcméretet 40 gurigásra, és helyreáll a béke, mert végre újra tele lesznek a sorok (a vevő szemszögéből nézve).

Remélem, erre a Tesco is rájön, mert különben a "választékcsökkenést" tényleg "hiányként" vagy a "kiszolgálási színvonal romlásaként" fogják érzékelni az emberek, és elpártolnak a cégtől.

Persze ez fel fog vetni újabb kérdéseket, nevesítve: hogy de mit csináljanak a felszabaduló területtel? Kíváncsi leszek a válaszra.

Van ötletetek a vevők képzeletében élő "wc-papír hiány" másféle megoldására is? Nekem van, de előbb kíváncsi vagyok a tiétekre!