Robotország

Azt olvasom, hogy robotok váltanák le a munkásokat Kínában, mert a munkások elégedetlenek az életkörülményeikkel, emiatt magasabb bért követelnek és ráadásul még tüntetgetnek is. Márpedig a tüntetgetés az nem jó dolog, a cégvezetők annyira be is sértődtek miatta, hogy inkább robotokat fognak alkalmazni. Az állam pedig - gondolom ott is a "Mi óvjuk és védjük állampolgárainkat!" jegyében - még támogatja is a cégeket a robotvásárlásban.

Nem szeretnék olyan országban élni, ahol a saját kormányom ad támogatást arra, hogy engem robotra cseréljenek, mert én túl követelőző vagyok, és az éhbérnél többet szeretnék magamnak.

Nem szeretnék olyan világban élni, ahol bárkit a saját kormánya támogatásával cserélnek robotra, mert a robot nem követelőzik, az állampolgár meg igen.

Kár, hogy a politikusokat már annyira nem érdeklik az emberek, annyira nyűgnek tartják őket, hogy szívesebben lennének Robotország politikusai. Elvégre a roboton csak a megfelelő gombot kell megnyomni...

Csak azt nem tudom, hogy mit csinál Robotország kormánya akkor, ha rájön, hogy a robot nem fizet se áfát, se járulékot, se adót, nem vásárol semmit sem, és hogy tulajdonképpen a politikus is lecserélhető egy robotra? Elvégre a megfelelő időben megnyomni a megfelelő gombot csak egy betanított munka. Annak elvégzésére pedig egy robot is képes. Legalábbis Kínában.