Mindennapi kis hazugságok

lie.jpegHolden írt nemrég arról, hogy egy patikában várakoznia kellett, pedig a patika nagy betűkkel hirdette, hogy ők bizony feltalálták a várakozás nélküli patikát. Kis hazugság. Hány ilyen van! Például itt Budapesten egyes zebráknál található egy gomb, amit ha megnyomsz, akkor a lámpa zöldre vált és átmehetsz az úton. Persze, ha nem nyomod meg, akkor is előbb-utóbb zöldre vált, csak gombnyomással hamarabb. Elvben. Ki is van rá írva: "Nyomja meg. Várjon. Menjen át." Megnyomom. Várok. Pontosan annyit, mintha nem nyomtam volna meg. Átmegyek. Még háromszor kipróbáltam gombnyomással és háromszor anélkül. Azóta nem nyomom meg.

Mások viszont bőszen nyomkodják, mert azt hiszik, hogy elromlott, amikor azt látják, hogy előbb egyenesen mennek az autók, aztán a kanyarodósáv mehet, aztán megint egyenesen az autók és csak utána a gyalogok. A sorrend ugyanez, akár nyomjuk a gombot, akár nem. Kis hazugság. Talán már észre sem vesszük.

Holden válaszára kommentben azt írták, komoly cégek tudják, hogyha valamit ígérnek az ügyfélnek, azt be kell tartani, a többiek pedig trükköznek az apróbetűvel. Ez oké is. De hogy nálunk milyen nagyon sok cég tartozik a többiek kategóriába...?!