A Nő, Aki Mindenért Reklamál

Nem, ez nem én vagyok. :)

De határozottan tetszik Ingrid Stone-nak a hozzáállása, ugyanis őróla van szó. Panaszkodásaiban tényleg nem az a lényeg, hogy kapjon valami kis ajándékot, hanem az, amit ő is elmond, hogy "a fogyasztónak joga van hozzá, hogy komolyan vegyék."

Továbbá figyelemre méltó megállapításokat tesz: ne szabványlevélben reklamálj, mert akkor a panaszod is szabványos lesz. Címezd a lehető legmagasabbra szintre a leveled, mert így garantálható, hogy el is jut ahhoz, akinek érdemben kell vele foglalkoznia (és foglalkozni is fog vele). Persze, ha jobban belegondolunk, már amiatt is lehetne reklamálni, hogy miért kell egy kis himi-humi panasz miatt a vezérigazgatót megszólítani? További jó tanács a panasz stílusára vonatkozik (legyél udvarias) valamint a panasz megírásának az idejére: lehetőleg a probléma felbukkanása utáni 1 órán belül tedd meg a panaszt. Ezenkívül persze alapszabály, hogy csak írásban reklamálunk.

Azt hiszem, Ingridnek nagyon jó szeme van a veszteségek felismeréséhez, és ahhoz is, hogy tenni és tetetni is kell ellenük valamit!