Te is fiam, Toyota?

...ááá, ez nálunk nem fog működni...

...olvasom a Totalcaron a Toyota fejlesztésért felelős alelnökének Ucsijamada Takesinek a véleményét a villanyautókról. Előrebocsátom, hogy nem értek az autókhoz, bár majd' egy évtizedet autóipari beszállítónál dolgoztam, de még jogsim sincs. Szóval nem értek hozzá, de amit Énvezettem? bloggertárs írt a cikkhez megjegyzésként, azzal maximálisan egyet tudok érteni.

Számomra nem is az a meglepő, hogy egy autógyár így gondolkodik, hanem az, hogy ez az autógyár a Toyota. Az a Toyota, aki kifejlesztette a Toyota Termelési Rendszert, ami aztán lean néven terjedt el az egész világon. Azt a rendszert, aminek pont az a lényege, hogy menj szembe a dolgok szokásos sodrásával, találj új utakat, szabadulj meg a veszteségektől ne csak a folyamatokban de a gondolkodásmódban is, keresd az értéket...és most ez a Toyota nem tud elrugaszkodni attól az autóképtől, ami - most még - él bennünk?

Mit is mondott Henry Ford? "Ha megkérdeztem volna az embereket, hogy mit szeretnének, azt felelték volna: gyorsabb lovakat."