Alkotói válság

Ebben vagyok most. Ha valaki jól figyelt, észrevehette, hogy tegnap még a szokásos keddi humoros bejegyzés is elmaradt. Egyszerűen nem jut eszembe semmi, és ez baj.

Nem azért baj, mert így nincs mit olvasnia a T. Olvasóknak, mert szerintem ők kibírják nélkülem, :) hanem azért baj, mert mi van akkor, ha ez a nihil egy ügyfélnél tör rá az emberre? Ha az ügyfél csak várja, várja a megoldást a problémájára és a tanácsadónak nem jut eszébe semmi?

Szerintem a tanácsadói szakma (nem csak a lean tanácsadóé) kreatív szakma, muszáj, hogy ötletei legyenek az embernek. Persze tudom, hogy a lean egyik alapelve a standardizálás, de lehet az ötleteket standardizálni? Lehet csak úgy előhúzni a kalapból egy Mindenre Jó Standard Ötletet amikor épp kifogytunk a nemstandardokból? Ha lehet, akkor mi szükség van a nemstandard ötletekre? Csak kellene írnom egy Standard Ötletek Listáját, amiből éppen mindig elővennénk azt, ami kell, és máris fel lehetne szántani az összes lean tanácsadó céget és a helyüket behinteni sóval. Én pedig meggazdagodnék. :)

De egyelőre még a blogbejegyzések hiányát orvosló standard ötletem sincs, így a lean tanácsadók fellélegezhetnek, egy ideig még szükség lesz rájuk, ránk.