10 dekagramm kényelem

Itt az ősz, elkezdtek újra dübörögni az események a Boltban, Ahova Járok. Épp az előző posztomban kérdeztem rá, hogy a vásárlónak mindig igaza van-e, és tessék. Igaza van.

Megyek a felvágottaspulthoz, és amikor odaérek azt látom, hogy a parizer kilója 1690 ft-ról 169-re csökkent. Aztamindenitneki. Nézelődök tovább, a téliszalámi 5690-ről 569-re ment össze. Kandikameráznak? Jobban megnézem, hát oda van írva mindegyikhez, hogy "10 dkg:" És ekkor felfedeztem a tájékoztatót is, amit kiragasztottak a pultra, hogy "Kedves Vásárlóink! Az önök kényelme érdekében mostantól a felvágottak árát 10 dkg-ra vetítve is megadjuk!"

És tényleg. Minden felvágotton a 10 dkg-ra vonatkozó ár szerepel kint nagy betűkkel. Apró betűkkel a kilós ár is ki van írva. Két dolog jutott rögtön eszembe. Az egyik, hogy nagy kényelmünkben már 10-el osztani sem tudunk, a másik, hogy vajon hányan vesznek bármiből éppen 10 dkg-ot, hogy pont a 10 dkg árát kellett kiírni "kényelmi okokból" és nem a 25 dekáét, és hogy vajon mit mond mindez el dübörgő gazdaságunkról?

Persze az is lehet, hogy mindenki csak önkéntesen egyszerűsödik, visszafogja felesleges kiadásait, de ezt még én sem hiszem el; sőt még az is lehet, hogy ez az egész tulajdonképpen tényleg lean.

Neked mi a véleményed?