Az üzleti érzékről

A hétvégén (szombaton) Fehérváron voltam. Volt időm, ezért sétáltam egyet délután kettőkor a pláza-színház útvonalon, ami egy szépen kialakított sétálóutcás övezet, több utcával, múzeumokkal, kis parkokkal. Ezek az utcák, kb. egy tucatnyi ember kivételével teljesen üresek voltak - szombat délután kettőkor.

Ennek csak az volt az oka, hogy a kávézókat kivéve, MINDEN zárva volt. Nem sorolom fel, hányféle üzletet láttam a patikától a drogériáig, de egy sem volt nyitva. Hát miért is mentek volna oda az emberek a szabadnapjukon? Azért, hogy bezárt üzletek kirakatai előtt korzózzanak fel s alá? Minek? Ezt otthon a lakásban, vagy a lakás előtt a járdán is meg lehet tenni. Miért zárnak be ezek az üzletek szombaton délben? És ha bezárnak, miért csodálkoznak, hogy nem jönnek a turisták, nem jönnek a helyiek és nincs bevétel? Igen, lehetne mondani, hogy de az ott dolgozóknak is kell a pihenés. A kávézókban dolgozóknak nem kell? A plázában dolgozóknak nem kell?

Ugyanis eközben a sétálóövezet egyik végén álló plázában szó szerint hömpölygött a tömeg. De nem is voltak bezárva a boltok. Szóval ezek után nekem ne panaszkodjon egy "kisboltos" sem, hogy a pláza teszi őt tönkre.